De Steps

admin

Door uw foto's bladeren met valpreventie oefeningen

De Steps is ontwikkeld voor gebruik in de geriatrie en verhoogt de intrinsieke motivatie van ouderen bij het uitvoeren van balans-, spierkracht- en valpreventie oefeningen. De Steps zijn twee pads die via een kabel op de televisie worden aangesloten. Wanneer er op de pads bewegingsoefeningen worden uitgevoerd (zowel staand als zittend) bladert de oudere door een digitaal fotoalbum. De foto's kunnen via een usb-stick op de Steps worden geladen. Wanneer een oefening goed wordt uitgevoerd, verschijnt de volgende foto op het beeldscherm.

Op deze manier kunnen ouderen tijdens het uitvoeren van hun fysiotherapie oefeningen bijvoorbeeld oude vakantiefoto's, foto's van de kleinkinderen of foto's van hun thuisdorp bekijken.

Gebruik de Steps ook thuis

De Steps kan in de oefenruimte of in de gezamenlijke ruimte van het verzorgingstehuis gebruikt worden, maar ook in de woonkamer thuis. De Steps is makkelijk te gebruiken met een rollator als steun of zittend op een stoel. Juist omdat de Steps thuis gebruikt kan worden, kan er elke dag genoten worden van de Steps en is er de beweging die zo hard nodig is voor ouderen.

Als u zelf een Steps wilt bestellen, dan kunt u op de "bestellen" knop drukken.